سهم اینفلوئنسرها از دنیای تبلیغات و سیاست

دوشنبه ۱۴۰۳/۰۸/۱۴

اینفلوئنسرها از حضور موثر در عرصه سیاست تا کسب درآمدهای افسانه‌ای از رسانه‌های اجتماعی، همه‌جا هستند. اما این صنعت هفت میلیارد دلاری که همه را به سوی خود می‌خواند، تنها معدودی را به موفقیت می‌رساند.

بر اساس گزارش اکونومیست، نفوذ اینفلوئنسرها در دنیای امروز به حدی رسیده که حتی عرصه سیاست را نیز درنوردیده است.

حضور حدود ۲۰۰ چهره سرشناس رسانه‌های اجتماعی در همایش ملی حزب دموکرات و مصاحبه‌های دونالد ترامپ با ستارگانی چون لوگان پل و تئو فون، تنها گوشه‌ای از این نفوذ فزاینده را به نمایش می‌گذارد.

رشد چشم‌گیر سرمایه‌گذاری تجاری

موسسه تحقیقاتی eMarketer، یکی از منابع آماری در حوزه بازاریابی دیجیتال، در گزارش اخیر خود نشان می‌دهد شرکت‌های آمریکایی طی پنج سال گذشته، بودجه بازاریابی سالانه خود برای همکاری با اینفلوئنسرها را تقریبا سه برابر کرده و به رقم چشم‌گیر هفت میلیارد دلار رسانده‌اند.

به گفته مارک رید، مدیرعامل WPP که مالک آژانس‌های تبلیغاتی معروفی مانند Ogilvy و Mindshare است، امروزه بازاریابی اینفلوئنسری بخش جدایی‌ناپذیر تمام کمپین‌های بزرگ تبلیغاتی است.

نگاهی به همکاری‌های اخیر برندهای مطرح با اینفلوئنسرها، عمق نفوذ این پدیده را نشان می‌دهد.

والمارت، غول خرده‌فروشی آمریکا، با چارلی و دیکسی دی آملیو، ستاره‌های تیک‌تاک همکاری می‌کند و لویی ویتون، برند لوکس فرانسوی، کمپین‌های تبلیغاتی خود را با مشارکت اما چمبرلین، یوتیوبر مشهور، پیش می‌برد.

آمار و ارقام

بانک سرمایه‌گذاری گلدمن ساکس که در حوزه روندهای اقتصادی تحلیل‌ ارائه می‌دهد، تخمین زده تا سال گذشته بیش از ۵۰ میلیون اینفلوئنسر از فشن‌بلاگرهای اینستاگرام و کمدین‌های تیک‌تاک گرفته تا گیمرهای یوتیوب در سراسر جهان فعال بوده‌اند.

پیش‌بینی می‌شود این تعداد سالانه بین ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.

موسسه نظرسنجی Morning Consult که در زمینه بررسی روندهای اجتماعی تخصص دارد، در پژوهش اخیر خود نشان داده ۵۷ درصد از نسل زِد در آمریکا تمایل دارند اینفلوئنسر شوند و ۵۳ درصد آن را یک «شغل معتبر» می‌دانند.

این اشتیاق را می‌توان به داستان‌های موفقیت ستارگانی نسبت داد که برای هر پست، ده‌ها هزار دلار درآمد دارند و از ارتش فالوورهای خود برای راه‌اندازی برندهای شخصی استفاده می‌کنند.

اینفلوئنسرهای تخصصی

نکته جالب این‌جاست برندها که از گستردگی انتخاب‌های موجود سردرگم شده‌اند، اکنون به سمت اینفلوئنسرهای تخصصی روی آورده‌اند.

آمارها نشان می‌دهند از سال ۲۰۲۱، سهم هزینه‌های بازاریابی برای اینفلوئنسرهای بزرگ با بیش از ۱۰۰ هزار فالوور، از ۴۷ درصد به ۳۰ درصد کاهش یافته، در حالی که سهم افرادی با کمتر از ۲۰ هزار دنبال‌کننده، از ۲۰ درصد به ۴۵ درصد افزایش یافته ‌است.

سایه روشن‌های یک رویا

بر اساس پژوهش گسترده موسسه Influencer Marketing Hub در حوزه بازاریابی دیجیتال، امسال ۸۶ درصد برندهای جهان برنامه سرمایه‌گذاری در بازاریابی از طریق اینفلوئنسرها را دارند.

این رقم نسبت به ۳۷ درصد در سال ۲۰۱۷ رشد چشمگیری داشته ‌است. نزدیک به ۲۵ درصد از این شرکت‌ها تصمیم دارند بیش از ۴۰ درصد بودجه بازاریابی خود را به این شیوه تخصیص دهند.

این تصویر درخشان، روی دیگری نیز دارد و برای علاقه‌مندان به این حرفه، واقعیت‌ها چندان امیدوارکننده نیستند.

طبق گزارش موسسه معتبر گلدمن ساکس، تنها چهار درصد از اینفلوئنسرها در فضای مجازی موفق به کسب درآمد سالانه ۱۰۰ هزار دلار یا بیشتر می‌شوند.

علاوه بر این، ظهور اینفلوئنسرهای مجازی مبتنی بر هوش مصنوعی، مانند آیتانا لوپز با ۳۳۰ هزار دنبال‌کننده در اینستاگرام، رقابت را پیچیده‌تر کرده‌ است.

چالش دیگر، خستگی مخاطبان از حجم زیاد تبلیغات است.

نظرسنجی سال گذشته شرکت مشاوره مک‌کینزی، نشان می‌دهد که ۶۸ درصد مصرف‌کنندگان مد از حجم زیاد تبلیغات در رسانه‌های اجتماعی ناراضی هستند.

به گفته آنیتا بالچاندانی، تحلیل‌گر ارشد این شرکت، اگرچه اینفلوئنسرها در ابتدا به دلیل اعتماد مخاطبان موفق شدند، اما امروزه حفظ این اعتماد در کنار کسب درآمد به چالشی بزرگ تبدیل شده ‌است.

به گفته ونسا چن، اینفلوئنسر شناخته شده مد، این صنعت بسیار ناپایدار است.

چن معتقد است باوجود رشد قابل توجه بازار و افزایش تمایل برندها، راه موفقیت برای تازه‌کاران بیش از پیش دشوار شده‌ است.

شاید وقت آن رسیده که علاقه‌مندان به این حرفه، رویاهای خود را با واقعیت‌های موجود تطبیق دهند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
گزارش روز با مجتبا پورمحسن
خبرها

شنیداری

پادکست‌ها