اداره تحقیقات فدرال آمریکا (افبیآی) حمله مرگبار اخیر در نیواورلئان را تروریستی خواند و اعلام کرد عامل این حمله «۱۰۰ درصد» از گروه داعش الهام گرفته بود.
کریستوفر رایا، معاون مدیر اجرایی افبیآی، پنجشنبه ۱۳ دیماه در یک نشست خبری گفت حمله نیواورلئان اقدامی «تروریستی»، «از پیش برنامهریزیشده» و «شیطانی» بود.
بر اساس ارزیابیهای افبیآی، به جز مهاجم، فرد دیگری در حمله نیواورلئان دخالت نداشته است.
همچنین در جریان بازرسی از خانهای در ارتباط با این رویداد، دو لپتاپ، سه تلفن همراه و دو بمب دستی کشف شد.
شمسالدین جبار ۴۲ ساله چهارشنبه ۱۲ دیماه سوار بر کامیونی سفید با پرچم داعش، به سوی مردمی که برای جشن سال نو میلادی در محله پرتردد فرانسوی نیواورلئان جمع شده بودند، حملهور شد.
این رویداد دستکم ۱۵ کشته و ۲۵ مجروح بر جای گذاشت. جبار هم پس از درگیری با نیروهای پلیس جان خود را از دست داد.
پیشتر افبیآی اعلام کرده بود باور ندارد که جبار «تنها مسئول» این حمله بوده باشد و به همین دلیل، به دنبال یافتن همدستان احتمالی او بود.
جبار از سال ۲۰۰۷ تا سال ۲۰۱۵ بهعنوان متخصص منابع انسانی و متخصص فنآوری اطلاعات در ارتش آمریکا خدمت کرده بود.
در رویدادی دیگر، یک سایبرتراک ساخت شرکت تسلا صبح چهارشنبه ۱۲ دیماه در مقابل هتل بینالمللی ترامپ در لاس وگاس منفجر شد. این رویداد به کشته شدن راننده و زخمی شدن هفت تن دیگر انجامید.
نیویورکپست پیشتر به نقل از منابع آگاه، از شناسایی راننده این خودرو خبر داد و او را «متیو لیولزبرگر» معرفی کرد. این مرد ۳۷ ساله ساکن ایالت کلرادو همانند عامل حمله نیوارولئان، کهنهسرباز ارتش ایالات متحده بود.
ایستگاه تلویزیونی دِنوِر۷ به نقل از منابع خود گزارش داد لیولزبرگر و جبار هر دو در یک پایگاه نظامی خدمت کرده بودند.
گزارش رسانههای آمریکایی همچنین حاکی از آن است که خودروهای استفاده شده در هر دو حادثه از طریق اپلیکیشن اشتراک خودروی «تورو» اجاره شده بودند.
با این حال، افبیآی ۱۳ دیماه بهطور رسمی اعلام کرد هیچ ارتباطی بین حمله نیواورلئان و انفجار سایبرتراک تسلا در لاسوگاس وجود ندارد.
ارزیابیهای مشترک پلیس ایالت لوییزیانا و شهر نیواورلئان نشان میدهد مقامهای این شهر پیش از حمله اخیر، هیچ تهدید قابل توجهی را در خصوص برگزاری مراسم سال نو میلادی شناسایی نکرده بودند.