دیدار ولودیمیر زلنسکی و دونالد ترامپ، برج ترامپ، نیویورک، ششم مهر

زلنسکی: درباره پایان دادن به جنگ اوکراین تنها با ترامپ مذاکره می‌کنم

شنبه ۱۴۰۳/۰۸/۲۶

ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین، روز شنبه ۲۶ آبان اعلام کرد درباره پایان دادن به جنگ کنونی با روسیه، تنها با شخص دونالد ترامپ مذاکره خواهد کرد، نه فرستاده یا مشاور او.

زلنسکی دیدار پیشین خود با ترامپ در ماه سپتامبر را مثبت ارزیابی کرد و افزود برای دیدار مجدد با رییس‌جمهوری منتخب آمریکا «هر کاری که به ما بستگی دارد، انجام خواهیم داد».

او در عین حال تاکید کرد بر اساس قوانین ایالات متحده، نمی‌تواند پیش از آغاز رسمی دوران ریاست‌جمهوری ترامپ با او دیدار کند.

ترامپ با کسب ۳۱۲ رای الکترال در برابر ۲۲۶ رای کامالا هریس، پیروز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا شد. در صورتی که کنگره ایالات متحده روز ۱۶ دی نتایج این انتخابات را مورد تایید قرار دهد، ترامپ و جی‌دی ونس، معاون او، روز اول بهمن رسما کار خود را در کاخ سفید آغاز خواهند کرد.

در ماه‌های اخیر، ترامپ ضمن انتقاد از میزان کمک‌های غرب به کی‌یف، بارها تاکید کرده قصد دارد جنگ اوکراین را به‌سرعت به پایان برساند اما تاکنون توضیح مشخصی درباره چگونگی تحقق این هدف ارائه نکرده است.

زلنسکی در ادامه اظهارات خود تاکید کرد اوکراین باید تمام توان خود را به کار گیرد تا جنگ با روسیه سال آینده از طریق دیپلماسی به پایان برسد.

او همچنین ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، را متهم کرد که علاقه‌ای به برقراری صلح میان دو کشور ندارد.

نظامیان اوکراینی در خط مقدم نبرد با روسیه، دونتسک، ۲۳ آبان

گِنادی گاتیلوف، نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل متحد در ژنو، روز ۲۴ آبان اعلام کرد مسکو برای مذاکره درباره پایان دادن به مناقشه اوکراین در چارچوب ابتکار ترامپ آمادگی دارد اما هر گفت‌وگویی در این زمینه، باید با در نظر گرفتن «واقعیت‌های میدانی» و پیشروی‌های روسیه در میدان نبرد صورت گیرد.

استفاده از عبارت «واقعیت‌های میدانی» در گفتمان مقام‌های روسیه بدان معناست که اوکراین باید مالکیت مجدد بر مناطق چهارگانه‌ای را که در ابتدای مناقشه کنونی به اشغال روسیه درآمدند، به فراموشی بسپارد.

روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین در اسفند ۱۴۰۰ کلید زد و از آن زمان تاکنون، درگیری‌های مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.

پس از آغاز این مناقشه، روسیه همه‌پرسی‌هایی را با اجبار همگانی به رای دادن، در چهار منطقه لوهانسک، دونتسک، خرسون و زاپوریژیای اوکراین برگزار کرد. مسکو در مهر ۱۴۰۱ اعلام کرد بر اساس نتایج این همه‌پرسی‌ها، این چهار منطقه به خاک روسیه ملحق شده‌اند.

زلنسکی بارها تاکید کرده برقراری صلح میان کی‌یف و مسکو تنها در صورت خروج تمام سربازان روسی از خاک اوکراین و بازگرداندان همه مناطق اشغال‌شده، از جمله کریمه، امکان‌پذیر خواهد بود. کریمه از سال ۲۰۱۴ به دست روسیه اشغال شده است.

با این حال، در طرح پیشنهادی زلنسکی برای خاتمه مناقشه کنونی، موسوم به «طرح پیروزی»، بازگشت به مرزهای اوکراین که در سال ۱۹۹۱ از سوی جامعه بین‌المللی به رسمیت شناخته شدند، مطرح نشده است. زلنسکی این طرح را ماه گذشته به متحدان کی‌یف ارائه کرد.

در روزهای گذشته، تلاش‌ها برای پایان دادن به مناقشه اوکراین شدت گرفته است.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، روز ۲۵ آبان با پوتین به‌صورت تلفنی گفت‌وگو کرد. این اولین تماس رهبران آلمان و روسیه در دو سال گذشته بود.

آلمان اعلام کرد هدف از این تماس یک ساعته، «تشویق» پوتین به آغاز مذاکرات آتش‌بس بوده است. با این حال، این اقدام صدراعظم آلمان انتقاد مقام‌های اوکراینی را برانگیخت.

زلنسکی در واکنش به مذاکره تلفنی سران آلمان و روسیه هشدار داد: «این دقیقا همان چیزی است که پوتین مدت‌ها به دنبال آن بود.»

او افزود برای پوتین بسیار مهم است که از انزوای خود و روسیه بکاهد و مذاکرات معمول را انجام دهد که به جایی ختم نمی‌شوند.

از زمان آغاز جنگ، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
نگاهی به رویدادهای مهم ورزشی ۲۰۲۴
نیم‌رخ
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها