مقامهای فدرال و محلی آمریکا اعلام کردند روسیه در مجموعهای از تهدیدهای دروغین بمبگذاری که به بسته شدن موقت برخی شعبههای رایگیری در جورجیا و برخی ایالتهای دیگر در روز سهشنبه ۱۵ آبان منجر شد، مسئول بوده است.
افبیآی در بیانیهای وجود چنین تهدیدهایی را در چندین ایالت تایید کرد و گفت بسیاری از این تهدیدها از دامنههای ایمیلهای روسی نشات گرفتهاند.
افبیآی در همین حال تاکید کرده که هیچکدام از این تهدیدها ناظر به یک خطر واقعی نوبده و جایی بمب یا مواد منفجره کشف نشده است.
در حالی که افبیآی به نام این ایالتها اشارهای نکرده است، مقامهای محلی میگویند دستکم شش مورد تهدید در ایالت جورجیا رخ داده که دو مورد از آنها باعث تعطیلی نیمساعته شعبههای رایگیری شدهاند که در مورد آنها ادعای دروغ مطرح شده است.
آدرین فونتز، وزیر ایالتی آریزونا اعلام کرد چندین شعبهرایگیری در شهر ناواهو که بسیاری از ساکنان آن بومیان آمریکایی هستند، تهدیدهای کذب بمبگذاری دریافت کردهاند.
یک مقام وزارت دادگستری آمریکا که نخواسته نامش فاش شود در گفتوگو با واشینگتنپست با اشاره به اینکه تهدیدها، مناطقی با گروههای جمعیتی اقلیت را هدف قرار دادهاند، ابراز نگرانی کرد برخی از رایدهندگانی که با تعطیلی موقت شعبهها مواجه شدند، نتوانند برای رای دادن دوباره برگردند.
برد رفنزپرگر، وزیر ایالتی جورجیا، که یک مقام جمهوریخواه است اولین کسی بود که روسیه را مسئول این تهدیدها دانست.
به گفته مقامهای محلی، برخی از شعبههای رایگیری که ناچار به تعطیلی موقت شدند، برای تمدید زمان رایگیری از دادگاه تقاضای مجوز کردهاند.
با این حال، آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساختهای آمریکا اعلام کرد این اختلالها به نظم روند رایگیری در سطح ملی آسیبی نزده است.
پیشتر در روز سهشنبه ۱۵ آبان، افبیآی اعلام کرده بود یک ویدیو که در آن به دروغ گفته شده افبیآی به دلیل احتمال بروز خشونت به رایدهندگان هشدار داده در خانه بمانند، کار روسیه بوده است.
افبیآی همچنین گفت یک ویدیوی کذب دیگر نیز ادعا کرده است مسئولان پنج زندان با یک حزب سیاسی برای دستکاری در رایگیری زندانیان با هم تبانی کردهاند.
افبیآی دوشنبه ۱۴ آبان نیز اعلام کرد یک گروه روسی ویدیویی کذب از یک افشاگر منتشر کردهاند که در آن ادعا میشود مقامهای ایالت آریزونا در حال توطئه برای تغییر نتیجه انتخابات به نفع کامالا هریس و تلاش برای برپایی تظاهرات اعتراضی هستند.
با توجه به اینکه ویدیوهای قبلی منتسب به روسیه بر تقلب در انتخابات متمرکز بودند، محتوای ویدیوهای جدید افزایش سطح تهدیدهای روسیه را نشان میدهد و هشدارهای مقامهای آمریکا را مبنی بر اینکه روسیه به دنبال ایجاد بیاعتمادی، هرجومرج و خشونت است را تایید میکند.
مقامهای آمریکایی میگویند با توجه به اینکه رایدهندگان در این مرحله تصمیم گرفتهاند که به چه کسی رای دهند، به نظر میرسد کارزار نشر اطلاعات کذب روسیه در مرحله جدید بر تحریک هواداران ترامپ به هرج و مرج متمرکز شده است.