پری صابری، کارگردان باسابقه تئاتر ایران، پس از یک دوره بیماری در ۹۲ سالگی درگذشت. او دارنده نشان افتخار فرانسه بود و آثاری را بر اساس ادبیات کهن ایران خلق کرده بود.
رسانههای ایران روز چهارشنبه، ۲۱شهریور، گزارش دادند که صابری شامگاه سهشنبه درگذشته است.
پری صابری زاده ۱۳۱۱در کرمان،پیش از انقلاب مدتی را در اروپا گذراند و پس از بازگشت به تهران، یکی از موسسان گروه تئاتر پازارگاد شد.
او همچنین از جمله هنرمندانی بود که در راهاندازی تئاتر مولوی تهران کوشید.
صابری پیش از انقلاب در دو فیلم «خشت و آینه» ساخته ابراهیم گلستان و «شب قوزی» به کارگردانی فرح غفاری بازی کرد.
اما در کارنامه تئاتری او، اجرای نمایشهایی همچون «من به باغ عرفان»، «بیژن و منیژه»، «شمس پرنده»، «من از کجا عشق از کجا»، «هفت شهر عشق»، «باغ دلگشا»،«رند خلوتنشین» و «یوسف و زلیخا» را در کنار شماری از نمایشنامههای خارجی همچون «شش شخصیت در جستجوی نویسنده» و «آنتیگونه» به چشم میخورد.
در نمایش «شش شخصیت در جستجوی نویسنده» که سال ۱۳۴۲روی صحنه رفت فروغ فرخزاد، شاعر، نیز به عنوان بازیگر حضور داشت.
همچنین او نمایشنامه کرگدن اوژن یونسکو را پس از ترجمه جلال آل احمد بار دیگر به فارسی ترجمه کرد و حمید سمندریان در ۱۳۵۰ آن را در دانشگاه تهران بر صحنه برد.
چند سال پیش، کتاب «کورش کبیر» نوشته پری صابری از سوی نشر قطره در تهران منتشر شد. این کتاب، نمایشنامهای است در دوازده پاره که زندگی اساطیری کورش را روایت میکند.
صابری در سال ۲۰۰۴لژیون دونور، نشان افتخار فرانسه را دریافت کرد.
قرار است که مراسم تشییعجنازه پری صابری روز جمعه، ۲۳ شهریور، مقابل تالار وحدت تهران برگزار شود.
پیکر این هنرمند طبق وصیت خودش در کنار همسرش، هوشنگ شیرینلو در بهشت زهرای تهران به خاک سپرده خواهد شد.
او در گفتوگویی از علاقه بسیارش به تئاتر گفته بود: «دوست دارم تئاتر کار کنم و زمانی که مشغول کار تئاتر هستم احساس زنده بودن میکنم. وقتی روی صحنه نیستم احساس میکنم به آخر دنیا رسیدهام. این روحیه را از زمان شروع به کارم تا امروز حفظ کردهام.»