سفر پوتین به ویتنام در میانه ارزیابی‌ها درباره افزایش فروش تسلیحات روسی

پنجشنبه ۱۴۰۳/۰۳/۳۱

یک روز پس از امضای توافق‌نامه دفاعی میان پیونگ‌یانگ و مسکو، ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه، کره شمالی را ترک کرد و در سفری رسمی وارد ویتنام شد. کشوری که برای چندین دهه خریدار تسلیحات روسیه بوده است.

در واکنش به موافقت‌نامه⁧ دفاعی و امنیتی روسیه ⁩و ⁧کره شمالی، رسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در حساب ایکس خود، آن را «شبیه پیمان ناتو و تحولی جدی در معادلات و بلوک‌بندی‌های نظامی-امنیتی جهان» خواند.

پوتین که در اولین ساعات پنج‌شنبه ۳۱ خرداد وارد ویتنام شد، در مقاله‌ای که در روزنامه حزب کمونیست حاکم این کشور منتشر شد، از هانوی به دلیل «رویکرد متوازن در قبال اوکراین» تشکر کرد.

او همچنین گفت که روسیه و ویتنام «خوانشی مشابه از وضعیت آسیا و اقیانوسیه» دارند.

این پنجمین سفر پوتین به این کشور جنوب شرقی آسیاست و قرار است پس از دیدار با تو لام، رییس‌جمهوری جدید ویتنام، با نگوین فو ترونگ، دبیر کل حزب کمونیست این کشور که تاثیرگذارترین شخصیت حکومت محسوب می‌شود نیز ملاقات کند.

در آستانه سفر پوتین، پرچم‌های روسیه در خیابان‌های هانوی نصب شد و مقامات تدابیر شدید امنیتی را در این کشور به اجرا گذاشتند.

مناسبات میان ویتنام و مسکو به دوران اتحاد جماهیر شوروی بازمی‌گردد.

نگوین تی مین، یک شهروند ۵۹ ساله ویتنام، به خبرگزاری فرانسه گفت: «ما روسیه را دوست داریم. من روس‌ها را دوست دارم زیرا آن‌ها بسیار مهربان بودند و سال‌ها از ما حمایت کردند.»

مسکو در طول جنگ ویتنام به متحدان کمونیست خود سلاح تحویل داد و برای چندین دهه در آموزش کادر حزب کمونیست مشارکت داشت.

اکنون نیز در شرایطی که تنش‌ها در دریای چین جنوبی ادامه دارد و هانوی نگران اهداف توسعه‌طلبانه پکن است، روسیه به فروش تسلیحات و تجهیزات نظامی خود به ویتنام ادامه می‌دهد.

کارل تایر، استاد بازنشسته دانشگاه استرالیایی نیو ساوت ولز، گفت که فروش تسلیحات روسیه به ویتنام از دو پیش کاهش یافته اما دو کشور علاقه متقابلی به از سرگیری معاملات تسلیحاتی بیشتر دارند.

او گفت که این کاهش خرید تسلیحات از سوی ویتنام به دلیل تحریم‌های آمریکا بوده است.

هانوی با استقبال از پوتین که حکم بازداشت او از سوی دیوان کیفری بین‌المللی صادر شده، نارضایتی شرکای غربی خود به ویژه ایالات متحده را برانگیخته است.

سفر پوتین به ویتنام جنبه‌های اقتصادی نیز دارد و دو کشور برنامه‌هایی برای افزایش همکاری در زمینه‌های انرژی، فن‌آوری، آموزش و گردشگری دارند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

اقتصاد و بازار
گفت‌وگوی ویژه
تیتر اول با نیوشا صارمی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها