یورو ۲۰۲۴، پیروزی راست‌گرایان؛ استادیوم‌های فوتبال حس ملی‌گرایی آلمانی‌ها را تحریک می‌کند؟

شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۶

مسابقات یورو ۲۰۲۴ در شرایطی در آلمان آغاز شده که احزاب راست‌گرای آلمانی به اوج قدرت خود بعد از دوران ملی‌گرایان رسیده‌اند. گروه‌هایی که مهمترین شاخصه آنها، مخالفت علنی با مهاجران است.

یورونیوز در این‌باره می‌نویسد: «در سال ۱۹۸۸ که آلمان میزبان مسابقات یورو بود تعداد چندان زیادی از رفتار نژادپرستانه گزارش نشد. اما در آن دوران احزاب راست‌گرا در آلمان غربی قدرت چندانی در صحنه سیاست نداشتند و احزاب اتحادیه دموکرات مسیحی و حزب سوسیال‌دموکرات در قدرت بودند.»

این درحالی است که در جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان گزارش‌های متعددی از رفتارهای نژادپرستانه و خشونت‌آمیز برخی طرفداران آلمانی با سایر ملیت‌ها ثبت شد. به نوشته دویچه‌وله؛ حداقل در ۴ بازی گزارش‌هایی از شعار‌های نژادپرستانه، نمایش پوستر و پلاکارد‌ها، حملات لفظی به برخی بازیکنان و حتی برخی گروه‌های افراطی به طور سازمان‌یافته دیده شد.

جام جهانی ۲۰۰۶ و نژادپرستی آلمان‌ها

قبل از سال ۲۰۰۶، آلمانی‌ها از نشان دادن پرچمشان خودداری می‌کردند. اما در جام جهانی آلمان، برای اولین بار، ژرمن‌ها به راحتی پرچم خود را روی ماشین‌های خود گذاشتند. ظاهرا این نقطه شروعی بود برای بازگشت حس ملی‌گرایی آلمانی‌ها و تقویت احزاب راست‌گرا.

پس از سال۱۹۹۰ که دو آلمان باهم متحد شدند، احزاب راست‌گرا بیشتر مورد توجه آلمانی‌ها قرار گرفت. در سال ۲۰۱۳ حزب آلترناتیو برای آلمان یا همان (AfD)، یکی از معروفترین احزاب راست تاسیس شد. این حزب اول با تمرکز بر اقتصاد و مخالفت با ارز مشترک یورو به شهرت رسید، اما به مرور مواضع خود را به سمت مخالفت با مهاجران و اسلام‌گرایی سوق داد.

اما اکنون در انتخابات پارلمان اروپا در سال ۲۰۲۴، حزب راست افراطی آلمان (AfD) با کسب تقریباً ۱۶ درصد از آرا، به عنوان دومین حزب بزرگ در این انتخابات ظاهر شد. این انتخابات در تاریخ ۹ ژوئن ۲۰۲۴ برگزار شد.

یورو ۲۰۲۴ و احتمال شورش علیه مهاجران

به نوشته فرانس ۲۴؛ احتمال شورش علیه مهاجران در طول مسابقات فوتبال قهرمانی اروپا ۲۰۲۴ در آلمان می‌تواند تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد، از جمله چشم‌انداز سیاسی و افکار عمومی که تحت تاثیر موفقیت حزب آلترناتیو برای آلمان (AfD) قرار گرفته است.

مهاجرت‌های بی‌سابقه به این کشور ظاهرا حس ملی‌گرایی در آلمانی‌ها دوباره تشدید کرده است.

⁠موفقیت حزب AfD در انتخابات نشان می‌دهد که حمایت قابل توجهی از مواضع آنها، از جمله در مورد مهاجران، وجود دارد. این سیاست‌ها می‌تواند فضای اجتماعی نسبت به مهاجران را تحت تأثیر قرار دهد و منجر به تنش شود.

گروه‌های سیاسی، از جمله حزب AfD و هواداران آن، ممکن است تلاش کنند از مسابقات قهرمانی اروپا به عنوان یک بستر برای تبلیغ مواضع خود استفاده کنند. این می‌تواند به اعتراضات برنامه‌ریزی شده یا خودجوش منجر شود.

از جمله چند هفته پیش، یک افسر پلیس آلمانی در شهر مانهایم توسط مهاجری افغان کشته شد. این حادثه زمانی رخ داد که یک مرد ۲۵ ساله افغان به نام سلیمان عطایی، در یک تجمع ضد اسلام‌گرایی، با چاقو به افسر پلیس و چند نفر دیگر حمله کرد. رون ال، افسر پلیس به دلیل جراحات وارده درگذشت.

مخالفان ضدنژادپرستی پیروز می‌شوند؟

با این حال در آلمان احزاب سیاسی و نیروهای اجتماعی قوی‌ای وجود دارند که از تحمل، همبستگی و مقابله با بیگانه‌هراسی حمایت می‌کنند. این گروه‌ها می‌توانند به طور فعال برای کاهش تنش‌ها و ترویج همزیستی مسالمت‌آمیز تلاش کنند.

هرچند موفقیت حزب AfD در انتخابات پارلمان اروپا نگرانی‌هایی را در مورد احتمال تنش‌های نژادپرستانه ایجاد می‌کند، اما نیروهای اجتماعی موجود می‌توانند به کاهش خطر کمک کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
۲۴ با فرداد فرحزاد
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها