پس از دستگیری ۱۸ امدادگر، حوثی‌ها از بازداشت گروه جاسوسی آمریکایی-اسرائیلی خبر دادند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۳/۲۲

حوثی‌های یمن که تحت حمایت جمهوری اسلامی هستند، روز دوشنبه ۲۱ خرداد گفتند که یک «گروه جاسوسی آمریکایی-اسرائیلی» را دستگیر کرده‌اند. این خبر چند روز پس از آن اعلام شد که خبرگزاری‌ها روز جمعه ۱۸ خرداد، از بازداشت ۱۸ امدادگر از سوی حوثی‌ها خبر دادند.

بر اساس این خبر، شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت جمهوری اسلامی در چند حمله در هفته گذشته، دست‌کم ۱۸ امدادگر از جمله ۱۱ نفر از کارکنان سازمان ملل، سه نفر از کارکنان موسسه ملی دموکراتیک که با بودجه آمریکا اداره می‌شود و سه نفر از کارکنان یک گروه محلی حقوق بشر را بازداشت کردند.

جمهوری اسلامی که اصلی‌ترین حامی حوثی‌ها محسوب می‌شود، از آغاز به قدرت رسیدن از بازداشت دیپلمات‌ها، کارمندان سفارت‌خانه‌ها و سازمان‌های بین‌المللی و نیز شهروندان غربی و دو تابعیتی، به مثابه ابزاری سیاسی استفاده کرده و به گروگان‌گیری برای کسب امتیاز متهم شده است.

حوثی‌ها در سه سال گذشته، حدود ۲۰ کارمند یمنی سفارت آمریکا در صنعا را بازداشت کرده‌اند. سفارت آمریکا در یمن در سال ۲۰۱۴ فعالیت خود را به حالت تعلیق درآورد.

عبدالحکیم الخیوانی، رئیس اطلاعات حوثی‌ها، به تلویزیون المسیره متعلق به این گروه شبه‌نظامی گفت که کارکنان سابق سفارت آمریکا در یمن از جمله اعضای این «گروه جاسوسی» هستند.

او گفت: «گروهک جاسوسی آمریکا و اسرائیل چندین دهه در نهادهای رسمی و غیر رسمی به نفع دشمن فعالیت‌های جاسوسی و خرابکاری انجام می‌داد.»

او افزود: «اعضای گروه جاسوسی و افسران آمریکایی از مواضع خود در سفارت آمریکا و سازمان‌های وابسته به سازمان ملل متحد برای انجام فعالیت‌های خرابکارانه خود سوء استفاده می‌کردند.»

خبرگزاری رویترز که این خبر را پیگیری کرده، گزارش داده که مقام‌های دولت آمریکا و اسرائیل و نیز سازمان ملل متحد به پرسش‌ها در این زمینه پاسخ ندادند.

با این حال استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل متحد، گفت که آژانس در تلاش است تا ۱۱ کارمند بازداشت شده خود را که برای پنج آژانس مختلف سازمان ملل و فرستاده سازمان ملل در یمن کار می‌کنند، آزاد کند.

تلویزیون المسیره همچنین در کانال تلگرامی خود مجموعه‌ای از ویدئوها را منتشر کرد که ادعا می‌شود اعترافات برخی از دستگیرشدگان را نشان می‌دهد.

به گفته مقام‌های جمهوری اسلامی، این حکومت حوثی‌ها را از جمله به پهپاد و موشک‌های بالستیک مسلح کرده است و حوثی‌ها با استفاده از همین تسلیحات به کشتی‌رانی در دریای سرخ و خلیج عدن حمله کرده‌اند و امنیت دریایی این منطقه را به خطر انداخته و در نتیجه تاثیری منفی بر حمل و نقل جهانی کالا گذاشته‌اند.

در ماه‌های اخیر آمریکا و بریتانیا بارها به مواضع حوثی‌ها حمله کرده‌اند و همزمان کوشیده‌اند امنیت کشتی‌رانی در دریای سرخ و خلیج عدن را تامین کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها