یک فرمانده و ۱۴ شبه‌نظامی وابسته به ایران در حمله اسرائیل به سوریه کشته شدند

سه‌شنبه ۱۴۰۳/۰۱/۰۷

حمله به چندین سایت نظامی مرتبط با سپاه پاسداران در سوریه در بامداد روز هفتم فروردین، ۱۵ کشته بر جای گذاشت. یکی از افراد کشته شده، از فرماندهان سپاه است. یک مقام امنیتی اسرائیل به ایران‌اینترنشنال گفت این حمله پاسخی به تلاش سپاه پاسداران برای ارسال سلاح به کرانه باختری بود.

این مقام امنیتی گفت که حمله اسرائیل به مرکز عملیات ویژه سپاه پاسداران در سوریه (واحد ۱۸۸۴۰) و واحد عملیات ویژه در سازمان اطلاعات سپاه پاسداران (واحد ۴۰۰۰)، بخشی از یک عملیات طولانی و مداوم برای کشف جریان‌های ورود اسلحه از ایران به خاک اسرائیل است.

به گفته او، این حمله در پاسخ به تلاش جواد غفاری، فرمانده ‌واحد ۴۰۰۰ برای ارسال اسلحه به درون خاک اسرائیل انجام گرفت.

این منبع آگاه تاکید کرد مسیر انتقال سلاح در این عملیات از سوی شین‌بت و ارتش اسرائیل پیش‌تر افشا و نابود شده بود.

جواد غفاری، فرمانده پیشین نیروی قدس ارتش سوریه و ملقب به «قصاب حلب» است.

مقام‌های امنیتی در اسرائیل در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال تاکید کردند ارتش این کشور به اقداماتش علیه «هر کسی که بخواهد به اسرائیل صدمه بزند» ادامه خواهد داد.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه با ارائه آماری از تلفات این حمله گفت که تعداد کشته‌ها به ۱۵ نفر افزایش یافته است.

بر اساس این گزارش، در میان کشته‌شدگان ۱۴ تن از نیروهای سپاه پاسداران از جمله یک مستشار ایرانی و یک سرهنگ سپاه هستند که مسوولیت این مرکز ارتباطی را بر عهده داشتند.

دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در بریتانیا پیش‌تر گفته بود کشته‌شدگان در ویلایی حضور داشتند که از آن به‌عنوان مرکز ارتباطی استفاده می‌شد.

قربانیان حمله همچنین شامل ۹ عراقی و دو سوری همکار سپاه پاسداران و یک مهندس عمران سوری هستند.

خبرگزاری دانشجو بعد از ظهر روز سه‌شنبه، از کشته شدن یکی از مستشاران سپاه پاسداران در این حملات با نام بهروز واحدی خبر داد.

در این حمله همچنین ۳۴ نفر مجروح شدند که ۲۴ نفر آنان از شبه‌نظامیان وابسته به جمهوری اسلامی و ۱۰ نفر از افراد غیرنظامی هستند.

صابرین نیوز و المیادین که به ترتیب وابسته به سپاه پاسداران و حزب‌الله هستند، صبح سه‌شنبه خبر داده بودند در این حملات هوایی که «ساختمان‌های امنیتی و مسکونی» را هدف قرار داد، ۲۰ نفر زخمی شدند.

برخی منابع گزارش دادند فردی به نام «حاج عسکر» که فرماندهی نیروهای وابسته به سپاه پاسداران را در شرق سوریه بر عهده داشته است، در این حملات کشته شده است.

درباره این فرد و کشته شدنش تا کنون اطلاعات بیشتری منتشر نشده است.

بر اساس گزارش‌ها، او قبلا و در بحبوحه تهدید حملات تلافی‌جویانه آمریکا، سوریه را ترک کرده بود اما اخیرا به این کشور بازگشته و در حال ملاقات با گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به ایران بود.

این حملات هوایی بسیار شدیدتر از حملات مشابه هفته‌های اخیر در سوریه به نظر می‌رسد.

برخی رسانه‌های سوری این حمله و وقوع انفجارها را به آمریکایی‌ها نسبت داده بودند اما الجزیره به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده، دست داشتن ایالات متحده در این حملات را رد کرد.

ناظران با توجه به حمله‌های مشابه قبلی، گمانه‌زنی کرده بودند که این عملیات احتمالا از سوی اسرائیل انجام گرفته است.

برخی گزارش‌ها به نقل از منابع سوری حاکی از آن است که در یکی از سایت‌های هدف این حمله، نشستی با حضور اعضای سپاه پاسداران و گروه‌های مسلح وابسته به آن در سوریه و عراق در جریان بوده که این موضوع هنوز به طور رسمی تایید نشده است.

این حملات هوایی مناطق ابوکمال و المیادین در دیرالزور واقع در شرق سوریه و هم‌مرز با عراق را هدف قرار داد که سپاه پاسداران و متحدانش حضوری پررنگ در آن دارند.

اسرائیل بارها این مناطق را هدف قرار داده و گفته است که با این حمله‌ها انبارها یا محموله‌های تسلیحاتی را نابود می‌کند.

ماه گذشته نیز ایالات متحده در واکنش به حمله به پایگاهی آمریکایی در اردن، حملاتی هوایی به این منطقه انجام داد که منجر به کشته شدن چند تن از اعضای عالی‌رتبه سپاه پاسداران و نیروهای هم‌پیمانشان شد.

این عملیات ایالات متحده، جمهوری اسلامی را وادار به فراخواندن فرماندهان خود کرد.

حملات منظم به پایگاه‌ها و نیروهای آمریکایی که پس از حمله حماس در هفتم اکتبر و شروع جنگ با اسرائیل در غزه آغاز شد، به دنبال اقدام تلافی‌جویانه ایالات متحده متوقف شد.

برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که پس از چند هفته آرامش نسبی، فرماندهان سپاه پاسداران دوباره فعالیت‌های خود را در منطقه از سر گرفته‌اند.

روز یک‌شنبه پنجم فروردین، گزارش‌هایی مبنی بر حمله پهپادی و موشکی به پایگاه استقرار ائتلافی تحت رهبری آمریکا در شمال شرق سوریه منتشر شد اما مشخص نیست که آیا به حملات هوایی صبح روز سه‌شنبه مرتبط است یا خیر.

این حملات هوایی ساعاتی پس از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش‌بس در غزه انجام شد.

این قطعنامه با نظر موافق ۱۴ عضو شورا و رای ممتنع آمریکا به تصویب رسید و خودداری دولت ایالات متحده از وتوی آن، منجر به تنش بین جو بایدن، رییس‌جمهوری آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل شد.

نمی‌توان به‌طور قطع پیش‌بینی کرد که آیا حملات هوایی روز سه‌شنبه حادثه‌ای مجزا بود یا نشان‌دهنده مرحله جدیدی از تشدید تنش‌هاست. تنش‌هایی که ممکن است منجر به از سرگیری حملات سپاه پاسداران و متحدانش به منافع آمریکا در منطقه شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
حرف آخر با پوریا زراعتی
جهان‌نما
خبر

شنیداری

پادکست‌ها